Δράσεις

Υπηρεσία Υποστήριξης Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Η υπηρεσία διαχείρισης δανειστικής βιβλιοθήκης του Βιβλιοδανού σχεδιάστηκε με γνώμονα την απλότητα και ευχρηστία για διαχειριστές που δεν χρειάζεται να έχουν ειδικές γνώσεις στη χρήση Η/Υ.
Κάθε υπεύθυνος βιβλιοθήκης μπορεί να καταχωρήσει με πολύ εύκολο τρόπο όλα τα βιβλία που περιλαμβάνει η βιβλιοθήκη του και -προαιρετικά - τα μέλη της!

Εξυπηρετεί σχολεία, πολιτιστικά ιδρύματα & σωματεία, Δήμους, συλλόγους και ιδιωτικές συλλογές και δεν απαιτείται οποιουδήποτε είδους χρηματικής αμοιβής (για παράδειγμα συνδρομή, κόστος εγγραφής κ.ά.).

Μέσα στο περιβάλλον χρήσης δίνονται ιδιαίτερες δυνατότητες και λειτουργίες που εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες κάθε δανειστικής βιβλιοθήκης.

Αναλυτικότερα ο υπεύθυνος διαχειριστής μπορεί:

  • να καταχωρεί τα στοιχεία του δανειζόμενου ατόμου σε κάθε τίτλο μαζί με την ημερομηνία δανεισμού/επιστροφής του
  • κάθε φορά που εισέρχεται στη πλατφόρμα, να ενημερώνεται αυτόματα με το σύνολο των τίτλων που διαθέτει και τα βιβλία που προσφέρονται ή όχι για νέο δανεισμό από τα μέλη της βιβλιοθήκης
  • να λαμβάνει σε εβδομαδιαία βάση, στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, ενημέρωση με την κατάσταση των δανεισμένων βιβλίων
  • να δημοσιεύσει όλους του τίτλους και την κατάσταση δανεισμού τους στο web site του σχολείου/συλλόγου/σωματείου/κ.ά. με την επικόλληση έτοιμου κώδικα, που ενημερώνεται κάθε στιγμή, αυτόματα, για νέες εγγραφές ή αλλαγές
  • να εξάγει σε μορφή XLS/CSV τον κατάλογο των τίτλων και των μελών του για offline χρήση ή απλώς για αποθήκευση ασφαλείας (backup)
  • να βλέπει το ιστορικό δανεισμών ανά μέλος
  • να γνωρίζει τα πιο δραστήρια μέλη της βιβλιοθήκης, καθώς επίσης,  τα πιο δημοφιλή βιβλία και τους δανεισμούς ανά τίτλο
  • στη περίπτωση που ο διαχειριστής έχει ενεργοποιήσει και την υπηρεσία Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, οι εγγραφές των τίτλων της Δανειστικής Βιβλιοθήκης συσχετίζονται αυτόματα ώστε να μπορεί να μεταφέρετε κάθε τίτλος με ένα κλικ, μεταξύ τους!

Σ’ όλη αυτή τη διαδικασία μέσα από την πλατφόρμα του «Βιβλιοδανού», κάθε μέλος έχει, χρήσιμο εργαλείο και βοηθό, σχετικά βίντεο με οδηγίες χρήσης.
Αν ο διαχειριστής διαθέτει ήδη τον κατάλογο των τίτλων του σε ψηφιακή μορφή ο «Βιβλιοδανός» αναλαμβάνει να τους εισάγει εκ μέρους του.

Παρουσίαση bibliodanos.gr στον Αθήνα984

Δημοσιεύματα

Η συνέντευξη του Βιβλιοδανού στην κυριακάτικη εφημερίδα Νέα Σελίδα - 12 Νοέ 2017 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στο περιοδικό Κοινωνική επιθεώρηση - τ.21 Νοέ-Δεκ 2016 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος  - φ.473 1/12/2016 - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνσηΕνδεικτικές εικόνες από το λειτουργικό περιβάλλον

Συνοπτική κατάσταση της βιβλιοθήκης σας - bibliodanos.gr Δείτε όλο τον κατάλογο με τους τίτλους των βιβλίων σας - bibliodanos.gr Προβάλετε τον κατάλογο των βιβλίων στην ιστοσελίδα σας - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνση