Είπαν για εμάς...

Είναι μια υπηρεσία πολύ απλή στη χρήση της για τη διαχείριση μιας δανειστικής Βιβλιοθήκης. Εύκολη και γρήγορη αναζήτηση και καταχώρηση βιβλίων και μελών.

Δήμητρα Κλαδάκη,
ΤΕ Βιβλιοθηκονόμος Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης

Πρόκειται για μία εξαιρετικά βοηθητική υπηρεσία, μέσω της οποίας φαίνεται ποιος μαθητής έχει δανειστεί το εκάστοτε βιβλίο. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να οργανωθεί μία σχολική βιβλιοθήκη και να αποφεύγονται τα λάθη. Επιπλέον είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να δουν τα παιδιά πόσα βιβλία έχουν δανειστεί, αφού είναι κάτι που τους απασχολεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κουτσέλλη Χρυσή,
Δασκάλα Ειδικής Αγωγής Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Δημοτικού Σχολείου Παρακοίλων

Είναι μια καταπληκτική υπηρεσία που μας βοήθησε πολύ στην καταγραφή των τίτλων μας και την χρησιμοποιούμε με ευκολία.

Παπαγγελόπουλος Νίκος,
Δ/ντής 8ου ΔΣ. Γέρακα

Εξαιρετική υπηρεσία και με άμεση ανταπόκριση στην υποστήριξη

Γιαννοπούλου Αναστασία,
Προϊσταμένη 2/θ Νηπιαγωγείου Γαλαξιδίου

Ένα εύχρηστο εργαλείο για τη διαχείριση της σχολικής μας βιβλιοθήκης! Με λίγες βελτιώσεις θα αγγίξετε την τελειότητα :) Σας ευχαριστούμε!

Χριστίνα Γκόγκου ΠΕ86,
Εκπαιδευτικός Α/βάθμιας

Καταπληκτική προσπάθεια. Λειτουργική και χρήσιμη, για βιβλιοθήκες, αναγνώστες και, γενικά, για όποιον επιθυμεί να έχει συγκεντρωμένα και καταγεγραμμένα τα βιβλία που έχει στην κατοχή του.

Δημήτρης Χανιωτάκης,
δημ. υπάλληλος

ΣΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΗ... ΟΜΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Τσώμου Αναστασία,
Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων "ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ",
Γραμματέας του Δ.Σ και υπεύθυνη για την βιβλιοθήκη

Ο Βιβλιοδανός είναι μια υπηρεσία πολύ απλή στη χρήση της για τη διαχείριση μιας Δανειστικής Βιβλιοθήκης καθώς είναι λειτουργική και δεν απαιτείται ιδιαίτερη γνώση στη χρήση λογισμικού. Η εμπειρία μου από τη συνεργασία με την ομάδα και τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας είναι πολύ θετική καθώς ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα σε κάθε αίτημα ή ερώτημα κατά το αρχικό στάδιο της καταλογογράφησης και καταχώρισης των στοιχείων της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Γκοτζαγιορίδου Παυλίνα,
Υπεύθυνη Δανειστικής Βιβλιοθήκης 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, σχ. έτος 2020-21

Εκτιμώ οτι είναι μία εξαιρετική προσπάθεια και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δημιουργούς της. Σήμερα η αφιλοκερδής προσφορά είναι σπάνια έως ανύπαρκτη και ίσως να αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση ο Βιβλιοδανός. Δυστυχώς η φιλαναγνωσία χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να περάσει στις νέες γενιές και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές που η εκτίμηση για το βιβλίο, για ένα οποιοδήποτε βιβλίο είναι πολύ χαμηλή. Μόνο ειλικρινή συγχαρητήρια από τον Χορεσίβιο ένα Μουσικοχορευτικό και Λαογραφικό σύλλογο σε ένα ορεινό χωριό των 1200 μέτρων υψόμετρο το Βαλτεσινίκο Γορτυνίας νομού Αρκαδίας.

Σαρτζετάκης Εμμανουήλ,
Μέλος του ΔΣ του Χορεσίβιου και διαχειριστής της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Βαλτεσινίκου

Είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή που υποστηρίζει την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης και γλιτώνει πολύ χρόνο κατά τον δανεισμό και την επιστροφή τίτλων, με δυνατότητες βελτίωσης. Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάπτυξή της και την ελεύθερη διάθεσή της!

Κωνσταντίνος Πάνης,
Εκπαιδευτικός ΠΕ86

Το πρόγραμμα είναι εύκολο στην εκμάθησή του και πολύ εύχρηστο. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για την χρήση του. Πολύ σημαντικό ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση και ότι δουλεύει διαδικτυακά. Όπως επίσης ότι μπορούν να το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα 2 άτομα, ο καθένας από τον χώρο του. Αυτή η λειτουργία μας διευκόλυνε στην φάση της καταχώρησης των βιβλίων. Ιδιαίτερα σημαντικό ότι το πρόγραμμα βελτιώνεται συνέχεια. Συγχαρητήρια!

Λεβεντάκη Φιλιώ,
εκπαιδευτικός

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα έπρεπε να χρηματοδοτείται από το υπουργείο.

Διακουμέας Χρήστος,
ΠΕ11, 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Είναι μια υπηρεσία που είναι χρήσιμη σε μικρές σχολικές βιβλιοθήκες όπου δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό (βιβλιοθηκονόμος) για την διαχείρισή της.

Γαμβρίλη Κατερίνα,
ΤΕ Βιβλιοθηκονόμος (ορισμένου χρόνου εργασίας) στην Σχολική Βιβλιοθήκη Ασβεστοχωρίου

Είναι μία πολύ εύχρηστη εφαρμογή που εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες μιας σχολικής βιβλιοθήκης .Άψογη είναι επίσης η επικοινωνία με τους ιδρυτές για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Σας ευχαριστούμε που προσφέρετε δωρεάν αυτό το υπέροχο " εργαλείο" στα σχολεία!

Χριστίνα Ζαννιά,
εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης

Είναι μια καταπληκτική υπηρεσία που μας βοήθησε πολύ στην καταγραφή των τίτλων μας και την χρησιμοποιούμε με ευκολία.

Παπαγγελόπουλος Νίκος,
Δ/ντής 8ου ΔΣ. Γέρακα

Εξαιρετική σκέψη, πολύ χρήσιμο για την οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης, εύκολο και προσιτό περιβάλλον. Μπράβο σας κι ευχαριστούμε για την προσφορά σας στο ελληνικό σχολείο.

Δέσποινα Αθανασιάδου,
υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης 2ου δημοτικού σχολείου Επανομής

Είμαι πολύ ευτυχής με την πρωτοβουλία σας

ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ ΑΣΠΡΑΚΗ
 

Σας ευχαριστούμε πολύ. Μας δώσατε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Το τι γίνεται κάθε μέρα στο σχολείο δε λέγεται. Ο κάθε μαθητής έχει και την κάρτα του και έρχεται και ξανάρχεται να δανειστεί κάποιο βιβλίο ή να το επιστρέψει. Να είστε καλά.

Γιάννης Αλεξανδρόπουλος,
Διευθυντής 3ου Δημοτικού σχολείου Φιλιατρών

Η δανειστική βιβλιοθήκη του Βιβλιοδανού είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια και αξίζει κάποιος να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες μικρές ατέλειες, όπου είμαι σίγουρος ότι θα επιλυθούν από τους διαχειριστές. Η εκτύπωση στατιστικών στοιχείων και η αμφίδρομη επικοινωνία με τους μαθητές ίσως θα κινήσει περισσότερο το ενδιαφέρον. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να φτιάξει με άνεση τη δική του σχολική βιβλιοθήκη, της τάξης του, και να εντάξει σ΄αυτήν και τις ΤΠΕ.

Παβέλης Παναγιώτης,
εκπαιδευτικός - ΠΕ70

Ο Βιβλιοδανός καθιστά δυνατή την αποτελεσματική διαχείριση της σχολικής βιβλιοθήκης, με τρόπο εύκολο και λειτουργικό. Επιπλέον,είναι εκπληκτική η ταχύτητα με την οποία ο διαχειριστής του συστήματος ανταποκρίνεται στα ερωτήματα και στα αιτήματά μας, δίνοντας λύση σε θέματα που προκύπτουν. Η ακρίβεια των πληροφοριών και των υπηρεσιών που παρέχονται από το σύστημα μας διευκολύνουν και συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική λειτουργία και αναβάθμιση της σχολικής βιβλιοθήκης.Ουσιαστικά έχουμε την αίσθηση ότι ο Βιβλιοδανός είναι ο πολύτιμος συνεργάτης μας!

Δρόσου Κατερίνα,
Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης 2ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΟΥ (ΜΑΣ) ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΘΩΜΑΣ,
ΔΑΣΚΑΛΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

Εξαιρετικά πρακτικός και εύκολος στη χρήση χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις διαχείρισης!!! Δηλαδή, ό,τι ακριβώς χρειάζεται μια σχολική βιβλιοθήκη.

Κουτελίδας Αχίλλειος,
Εκπ/κός Φ.Α. και Δ/ντης 28ου Δημοτικού Σχολείου ΤρικάλωνΠαρουσίαση bibliodanos.gr στον Αθήνα984

Δημοσιεύματα

Η συνέντευξη του Βιβλιοδανού στην κυριακάτικη εφημερίδα Νέα Σελίδα - 12 Νοέ 2017 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στο περιοδικό Κοινωνική επιθεώρηση - τ.21 Νοέ-Δεκ 2016 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος  - φ.473 1/12/2016 - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνσηΕνδεικτικές εικόνες από το λειτουργικό περιβάλλον

Συνοπτική κατάσταση της βιβλιοθήκης σας - bibliodanos.gr Δείτε όλο τον κατάλογο με τους τίτλους των βιβλίων σας - bibliodanos.gr Προβάλετε τον κατάλογο των βιβλίων στην ιστοσελίδα σας - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνση