Συχνές Ερωτήσεις

Διαβάστε πληροφορίες και απαντήσεις στις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που έχουμε δεχτεί...

 1. Σε ποιον ανήκει και ποιος διαχειρίζεται τον Βιβλιοδανό;
  Ο Βιβλιοδανός ανήκει εξ ολοκλήρου στους δύο ιδρυτές του. Διαχειριστές είναι οι ίδιοι και δεν εμπλέκονται άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.
   
 2. Μήπως πίσω από την υπηρεσία κρύβεται κάποια εταιρεία;
  Ο Βιβλιοδανός έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί από τους δύο ιδρυτές του δίχως να εμπλέκεται καμία εταιρεία ή οργανισμός με οποιονδήποτε τρόπο.
   
 3. Έχετε χρηματοδότηση από κάπου;
  Η κατασκευή και η λειτουργία του Βιβλιοδανού γίνεται με ίδια κεφάλαια χωρίς τη συμμετοχή άλλων ιδιωτών ή χρηματικής χρηματοδότησης.
 1. Πώς μπορώ να φτιάξω Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη;
  Βρείτε ένα έπιπλο βιβλιοθήκης. Γεμίστε το με βιβλία που πιθανώς δεν χρειάζεστε επειδή τα έχετε διαβάσει ή είναι διπλότυπα κ.ά.
  Αν έχετε πάρα πολλούς τίτλους, καλύτερα να ταξινομήσετε τη σειρά των βιβλίων κατά είδος.
  Έπειτα ανακοινώστε στο περιβάλλον σας ότι δέχεστε ανταλλαγές τίτλων και οποιοδήποτε θα μπορεί να έρχεται στο χώρο σας, τις ώρες και ημέρες που έχετε ενημερώσει, και θα προσφέρει ένα δικό του βιβλίο με αντάλλαγμα κάποιο από την βιβλιοθήκη σας.
  Εννοείται ότι η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη έχει σημαντικά οφέλη για Σωματεία, Σχολεία, Δήμους κ.ά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
   
 2. Γιατί να την συνδέσω με τον Βιβλιοδανό;
  Αν χρησιμοποιήσετε τον Βιβλιοδανό θα έχετε πρόσβαση στο αρχείο και άλλων Ανταλλακτικών Βιβλιοθηκών (με τη συγκατάθεσή τους) για να κάνετε μαζικές ανταλλαγές.
  Επιπλέον σύντομα, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη σας, θα μπορείτε να συμμετέχετε σε ένα Πανελλαδικό Δημόσιο Δίκτυο όπου κάθε ανώνυμος επισκέπτης του Βιβλιοδανού θα μπορεί να ενημερώνεται πού θα βρει κάθε Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη (μέλος του Δικτύου) και τι τίτλους θα συναντήσει. Και όλα αυτά πάντα ΔΩΡΕΑΝ.
   
 1. Πόσο κοστίζει;
  Η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν.
   
 2. Υπάρχουν προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μέλος;
  Όχι! Μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει μέλος ακόμα και αν θέλει να καταχωρήσει τους τίτλους των βιβλίων της ιδιωτικής του βιβλιοθήκης.
   
 3. Μπορώ να έχω αντίγραφα ασφαλείας;
  Φυσικά. Μεταξύ των ειδικών λειτουργιών, που είναι πάντοτε διαθέσιμα σε όλα τα μέλη, μπορείτε να εξάγετε τις εγγραφές σας σε μορφή csv/xls ανά πάσα στιγμή.
   
 4. Έχω ήδη τις εγγραφές των τίτλων σε ψηφιακή μορφή μπορώ να τις εισάγω μόνος μου;
  Δυστυχώς όχι. Για να γίνει η εισαγωγή των τίτλων που διαθέτετε ήδη καταγεγραμμένους σε ψηφιακή μορφή (για παράδειγμα σε ένα φύλλο τύπου Microsoft Excel) θα πρέπει να μας το στείλετε και θα τα εισάγουμε εμείς για εσάς, πάντα χωρίς χρέωση.
   
 5. Θα υπάρξει ποτέ συνδρομή ή άλλου είδους πληρωμή για την υπηρεσία;
  Όχι, ποτέ!
   
 6. Πώς μπορώ να αναρτήσω τον κατάλογο της δανειστικής μου στο site μου;
  Μετά την εισαγωγή των τίτλων σας και εφόσον το επιθυμείτε θα βρείτε οδηγίες προσάρτησης του καταλόγου σας στο site σας μέσα στην υπηρεσία. Είναι απλό, εφόσον είστε ο διαχειριστής του site σας, αλλιώς θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον τεχνικό σας.

Παρουσίαση bibliodanos.gr στον Αθήνα984

Δημοσιεύματα

Η συνέντευξη του Βιβλιοδανού στην κυριακάτικη εφημερίδα Νέα Σελίδα - 12 Νοέ 2017 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στο περιοδικό Κοινωνική επιθεώρηση - τ.21 Νοέ-Δεκ 2016 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος - φ.473 1/12/2016 - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνσηΕνδεικτικές εικόνες από το λειτουργικό περιβάλλον

Συνοπτική κατάσταση της βιβλιοθήκης σας - bibliodanos.gr Δείτε όλο τον κατάλογο με τους τίτλους των βιβλίων σας - bibliodanos.gr Προβάλετε τον κατάλογο των βιβλίων στην ιστοσελίδα σας - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνση