Ταυτότητα


Ιστορικό

Ο Βιβλιοδανός ως Αστική μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΒΙΒΛΙΟΔΑΝΟΣ ΑμΚΕ) ιδρύθηκε το 2018.  Προϋπήρχε όμως (από το 2016) ως διαδικτυακός ηλεκτρονικός βοηθός για κάθε φίλο του Βιβλίου που έχει υπό την εποπτεία του μια δανειστική βιβλιοθήκη.

Ως ηλεκτρονική υπηρεσία ξεκίνησε την λειτουργία του, το Σεπτέμβρη του 2016, και μέχρι σήμερα απαριθμεί πάνω από 600 μέλη-βιβλιοθήκες, εκ των οποίων περισσότερα από 400 δημόσια σχολεία και καταγεγραμμένους περισσότερους από 190.000 τίτλους βιβλίων.

Ειδικά για το ξεκίνημα της ηλεκτρονικής υπηρεσίας μπορείτε να ακούσετε στην ραδιοφωνική παρουσίαση που έγινε (τότε) στον Αθήνα984 κάνοντας κλικ εδώ.

Έκτοτε, γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις με στόχο να βελτιώνεται και να διευκολύνεται το έργο των μελών του και κατά συνέπεια να ενθαρρύνονται να συνεχίσουν δυναμικότερα ενώ έμμεσα διασπείρεται ολοένα και ευρύτερα η ιδέα της Φιλαναγνωσίας.

Οι εταίροι της  «Βιβλιοδανός ΑμΚΕ» είναι δύο αδελφικοί φίλοι και υποστηρικτές της ιδέας της Φιλαναγνωσίας :
Θεόφιλος Χ. Παπαδόπουλος, Προγραμματιστής
Ασχολείται με την Πληροφορική περισσότερο από 25 χρόνια και έχει εργαστεί ως τεχνικός, προγραμματιστής & σχεδιαστής λογισμικού, διαχειριστής έργου σε εμπορικές και διαφημιστικές εταιρείες.

Χρήστος Ι. Χατζηαντωνίου, Customer Care Specialist
Πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Ασχολείται με την επικοινωνία και εξυπηρέτηση πελατών εδώ και 25 χρόνια ενώ έχει εργαστεί στις τηλεπικοινωνίες, σε τραπεζικά ιδρύματα και κοινωνικές οργανώσεις.

Τυπικά η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Αθήνα (Περικλέους αρ. 46, Τ.Κ. 14343, Νέα Χαλκηδόνα) όμως βρισκόμαστε σε διαδικασία ανεύρεσης έδρας μεγαλύτερου χώρου για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση κι άλλων σκοπών της αποστολής μας.


Αποστολή

Αποστολή του Βιβλιοδανού είναι να διευρύνει την ιδέα της Φιλαναγνωσίας με όσο περισσότερους τρόπους μπορεί και κάποιες από τις ιδέες έχουν οριστεί επίσημα ως σκοποί της Εταιρείας. Αυτοί είναι:

 

Παρουσίαση bibliodanos.gr στον Αθήνα984

Δημοσιεύματα

Η συνέντευξη του Βιβλιοδανού στην κυριακάτικη εφημερίδα Νέα Σελίδα - 12 Νοέ 2017 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στο περιοδικό Κοινωνική επιθεώρηση - τ.21 Νοέ-Δεκ 2016 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος  - φ.473 1/12/2016 - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνσηΕνδεικτικές εικόνες από το λειτουργικό περιβάλλον

Συνοπτική κατάσταση της βιβλιοθήκης σας - bibliodanos.gr Δείτε όλο τον κατάλογο με τους τίτλους των βιβλίων σας - bibliodanos.gr Προβάλετε τον κατάλογο των βιβλίων στην ιστοσελίδα σας - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνση