Νέα

14-9-2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : 2.191 ημέρες στις σχολικές βιβλιοθήκες

Εδώ και 6 χρόνια η διαδικτυακή  υπηρεσία «Βιβλιοδανός» στηρίζει και ενισχύει το έργο κάθε δανειστικής βιβλιοθήκης. Συγκεντρώνοντας περισσότερα από 900 μέλη (βιβλιοθήκες), προχωρά σε βελτιώσεις και συνεργασίες με στόχο την ενδυνάμωση της Φιλαναγνωσίας.

Η Υπηρεσία διαθέτει σύστημα λειτουργιών που αντικαθιστά την παραδοσιακή και χρονοβόρα διαδικασία παρακολούθησης των κινήσεων μιας δανειστικής βιβλιοθήκης με ψηφιακά εύκολο και γρήγορο τρόπο. Πράξεις όπως: δήλωση δανεισμού/επιστροφής τίτλου, εκτύπωση ετικετών, υπενθύμιση καθυστερημένων επιστροφών κ.ά.  πραγματοποιούνται ‘με 2-3 κλικ’ ενώ δεν απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις χρήσης Η/Υ από τον διαχειριστή-υπεύθυνο βιβλιοθήκης.

Μετρώντας, ως Μέλη, περισσότερες από 550 σχολικές βιβλιοθήκες, ο Βιβλιοδανός εστιάζει την προσοχή του, στις σχολικές βιβλιοθήκες και στη βελτίωση της εξυπηρέτησής τους.   Έμμεσος στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερων αναγνωστών στον κόσμο του Βιβλίου, ‘ελαφρύνοντας’ τον Εκπαιδευτικό από το ‘βάρος’ της γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Ο «Βιβλιοδανός» δεν απαιτεί οποιουδήποτε είδους χρηματική αμοιβή. Είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με μεράκι, αγάπη για τα παιδιά και σεβασμό στον κόσμο του βιβλίου.

Είναι προσβάσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.bibliodanos.gr

Παρουσίαση bibliodanos.gr στον Αθήνα984

Δημοσιεύματα

Η συνέντευξη του Βιβλιοδανού στην κυριακάτικη εφημερίδα Νέα Σελίδα - 12 Νοέ 2017 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στο περιοδικό Κοινωνική επιθεώρηση - τ.21 Νοέ-Δεκ 2016 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος  - φ.473 1/12/2016 - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνσηΕνδεικτικές εικόνες από το λειτουργικό περιβάλλον

Συνοπτική κατάσταση της βιβλιοθήκης σας - bibliodanos.gr Δείτε όλο τον κατάλογο με τους τίτλους των βιβλίων σας - bibliodanos.gr Προβάλετε τον κατάλογο των βιβλίων στην ιστοσελίδα σας - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνση