Νέα

29-5-2023 : Ο Βιβλιοδανός για τις... Μαγικές Κουκουβάγιες!

Ανανεωμένη και έτοιμη για ποικίλες βιβλιοφιλικές δράσεις, η βιβλιοθήκη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023.
Πρόκειται για τη βιβλιοθήκη «Μαγικές Κουκουβάγιες» που εκσυγχρονίστηκε –μετά 26 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας– και αποτελεί δείγμα μια σύγχρονης «φωλιάς» για το βιβλίο, την ανάγνωση και τα παιδιά. Η τεχνική και υλική συνδρομή του «Βιβλιοδανού» υπήρξε άμεση, δεδομένου ότι η πρόθεση ήταν, και παραμένει, επικεντρωμένη στην ποιοτική αναβάθμιση των βιβλιολογικών υπηρεσιών στις ελληνικές βιβλιοθήκες, και ιδιαίτερα στις παιδικές-σχολικές.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν άνθρωποι του βιβλίου, της σχολικής εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, με κοινό παρονομαστή τη φροντίδα της νέας γενιάς… Οι «Μαγικές Κουκουβάγιες» αποτελούν πραγμάτωση των προσπαθειών μιας πλειάδας ενδιαφερόμενων, μεταξύ άλλων δασκάλων, μελών του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, όπως και παραγόντων του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού.
«Ψυχή» ωστόσο της δράσης, η θεατρολόγος Μάρω Λιάτσου (πλέον Σχολική Σύμβουλο Θεατρικής Αγωγής Α', Β', Γ' Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου). Το έργο της εμφανές, μέσα από τη δυναμική και υπερδραστήρια παρουσία της στην ανανέωση της βιβλιοθήκης: καινοτόμες δραστηριότητες ψηφιακού θεάτρου σε συνδυασμό με την φιλαναγνωσία,  ειδικές αρχιτεκτονικές κατασκευές, καλλιτεχνικές «πινελιές», χρώματα και σχήματα μα πάνω από όλα μεράκι, αγάπη και παιδικές φωνούλες έδωσαν ζωή σε έναν «άψυχο χώρο» που τώρα πια φιλοξενεί μια άριστα ταξινομημένη βιβλιοθήκη με περισσότερους από 1694 τίτλους βιβλίων σε 24 κατηγορίες, με 230 μέλη και πάνω από 700 δανεισμούς στην τρέχουσα χρονιά!

Επίσης, για την οργάνωση της βιβλιοθήκης, ορίζεται κάθε χρόνο ένα τμήμα μαθητών, ως ‘οργανικοί βοηθοί’ που συμβάλλουν με πραγματικό έργο στην σωστή λειτουργία της. Φυσικά, έχει και δική της ηλεκτρονική παρουσία στο διαδίκτυο με το μπλογκ: https://magikeskoukouvagies.blogspot.com/
Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Σταύρος Τσίρμπας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Ιωάννης Ρέππας, η Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας, Παιδικών Σταθμών & ΚΔΑΠ, Άννα Καπνιά, καθώς και ο «ΒΙΒΛΙΟΔΑΝΟΣ», κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος.

Ο Βιβλιοδανός, που εδώ και 5 χρόνια υποστηρίζει την αρχειακή και ψηφιακή διαχείριση των «ΜΑΓΙΚΩΝ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΩΝ», της εύχεται πολλά και αιώνια φτερουγίσματα.

Παρουσίαση bibliodanos.gr στον Αθήνα984

Δημοσιεύματα

Η συνέντευξη του Βιβλιοδανού στην κυριακάτικη εφημερίδα Νέα Σελίδα - 12 Νοέ 2017 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στο περιοδικό Κοινωνική επιθεώρηση - τ.21 Νοέ-Δεκ 2016 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος  - φ.473 1/12/2016 - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνσηΕνδεικτικές εικόνες από το λειτουργικό περιβάλλον

Συνοπτική κατάσταση της βιβλιοθήκης σας - bibliodanos.gr Δείτε όλο τον κατάλογο με τους τίτλους των βιβλίων σας - bibliodanos.gr Προβάλετε τον κατάλογο των βιβλίων στην ιστοσελίδα σας - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνση