Νέα

14-9-2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Επέτειος, 4 χρόνια «Βιβλιοδανός»

Ο «Βιβλιοδανός», η ηλεκτρονική υπηρεσία διαχείρισης βιβλιοθηκών, γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά του! Τέσσερα χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας στον ψηφιακό κόσμο, με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της βιβλιοφιλίας ανάμεσα στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εξ αρχής, ως υπηρεσία, σχεδιάστηκε για να βοηθήσει κάθε εκπαιδευτικό στη διαχείριση της σχολικής βιβλιοθήκης. Η καλλιέργεια της παιδικής κι εφηβικής αναγνωσιμότητας «περνάει» μέσα από τη βιβλιοθήκη, στον χώρο του σχολείου, ως εργαλείο γνωριμίας, επαφής και εμπέδωσης της γνώσης, συν άλλωστε ως μέσον αληθινής ψυχαγωγίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο «Βιβλιοδανός» εξυπηρετεί το έργο του εκπαιδευτικού στην οργάνωση του βιβλιοθηκονομικού υλικού, στη διαχείριση και διάθεσή του στους μαθητές. Και μέχρι σήμερα, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 470 σχολείων σ’ όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και ιδιωτικές βιβλιοθήκες — σε κάθε περίπτωση ΔΩΡΕΑΝ.

Ο «Βιβλιοδανός» προσφέρει, εδώ και 4 χρόνια, απρόσκοπτη βοήθεια και συνεχίζει αναπτύσσοντας περισσότερες λειτουργίες και χαρακτηριστικά προς ενίσχυση του έργου κάθε βιβλιοθήκης. Επιπλέον, σταδιακά βελτιώνει και σχεδιάζει νέες λειτουργίες προσπαθώντας να διατηρεί την απλότητά στη χρήση του.

Παρουσίαση bibliodanos.gr στον Αθήνα984

Δημοσιεύματα

Η συνέντευξη του Βιβλιοδανού στην κυριακάτικη εφημερίδα Νέα Σελίδα - 12 Νοέ 2017 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στο περιοδικό Κοινωνική επιθεώρηση - τ.21 Νοέ-Δεκ 2016 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος  - φ.473 1/12/2016 - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνσηΕνδεικτικές εικόνες από το λειτουργικό περιβάλλον

Συνοπτική κατάσταση της βιβλιοθήκης σας - bibliodanos.gr Δείτε όλο τον κατάλογο με τους τίτλους των βιβλίων σας - bibliodanos.gr Προβάλετε τον κατάλογο των βιβλίων στην ιστοσελίδα σας - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνση