Ταυτότητα

 

Ιστορικό

Ο Βιβλιοδανός ως ηλεκτρονική υπηρεσία ξεκίνησε την λειτουργία του, το Σεπτέμβρη του 2016, και μέχρι σήμερα απαριθμεί πάνω από 1200 μέλη-βιβλιοθήκες, εκ των οποίων περισσότερα από 900 δημόσια σχολεία και καταγεγραμμένους περισσότερους από 600.000 τίτλους βιβλίων.

Ειδικά για το ξεκίνημα της ηλεκτρονικής υπηρεσίας μπορείτε να ακούσετε στην ραδιοφωνική παρουσίαση που έγινε (τότε) στον Αθήνα984 κάνοντας κλικ εδώ.

Έκτοτε, γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις με στόχο να βελτιώνεται και να διευκολύνεται το έργο των μελών του και κατά συνέπεια να ενθαρρύνονται να συνεχίσουν δυναμικότερα τη βιβλιοφιλική τους δράση ενώ έμμεσα διασπείρεται ολοένα και ευρύτερα η ιδέα της Φιλαναγνωσίας.

Ο Βιβλιοδανός ιδρύθηκε ως Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία από δύο αδελφικούς  φίλους και υποστηρικτές της ιδέας της Φιλαναγνωσίας.
Οι εταίροι είναι:
Θεόφιλος Χ. Παπαδόπουλος, Προγραμματιστής
Ασχολείται με την Πληροφορική περισσότερο από 30 χρόνια και έχει εργαστεί ως τεχνικός, προγραμματιστής & σχεδιαστής λογισμικού, διαχειριστής έργου σε εμπορικές και διαφημιστικές εταιρείες.

Χρήστος Ι. Χατζηαντωνίου, Customer Care Specialist
Πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Ασχολείται με την επικοινωνία και εξυπηρέτηση πελατών εδώ και 25 χρόνια ενώ έχει εργαστεί στις τηλεπικοινωνίες, σε τραπεζικά ιδρύματα και κοινωνικές οργανώσεις.

Τυπικά η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Αθήνα (Ιωάννου Χρυσοστόμου αρ. 4, Τ.Κ. 17122, Νέα Σμύρνη)


Αποστολή

Αποστολή του Βιβλιοδανού είναι να διευρύνει την ιδέα της Φιλαναγνωσίας με όσο περισσότερους τρόπους μπορεί και κάποιες από τις ιδέες έχουν οριστεί επίσημα ως σκοποί της Εταιρείας. Αυτοί είναι:

 

Παρουσίαση bibliodanos.gr στον Αθήνα984

Δημοσιεύματα

Η συνέντευξη του Βιβλιοδανού στην κυριακάτικη εφημερίδα Νέα Σελίδα - 12 Νοέ 2017 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στο περιοδικό Κοινωνική επιθεώρηση - τ.21 Νοέ-Δεκ 2016 - bibliodanos.gr Παρουσίαση του Βιβλιοδανού στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος  - φ.473 1/12/2016 - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνσηΕνδεικτικές εικόνες από το λειτουργικό περιβάλλον

Συνοπτική κατάσταση της βιβλιοθήκης σας - bibliodanos.gr Δείτε όλο τον κατάλογο με τους τίτλους των βιβλίων σας - bibliodanos.gr Προβάλετε τον κατάλογο των βιβλίων στην ιστοσελίδα σας - bibliodanos.gr
κλικ για μεγέθυνση